sestavine, ki povzročajo akne?

17. novembra 2020

Morda ste že slišali za komedogene sestavine, ki povzročajo ali spodbujajo nastanek komedonov v koži.

Morda niste tako dobro seznanjeni z za akne problematičnimi sestavinami – tistimi, ki povzročajo ali poslabšajo akne. Te pogoste sestavine se lahko skrivajo v izdelkih za čiščenje in nego aken in celo povzročajo neučinkovito odpravljanje vaših aken. Tukaj je, na kaj bodite pozorni:

Lanolin: lanolin, pridobljen iz besed “lana” za volno in “oleum” za olje, je maščobna snov, pridobljena iz ovčje volne. Čeprav je znano mehčalo z vlažilnimi lastnostmi, ima lahko sposobnost zamašitve por kože in sproži krog tvorbe komedonov in aken.

Dišave: umetne dišave lahko povečajo okužbe z aknami, preobčutljivost kože in njeno foto-občutljivost.

D&C rdeči pigmenti: nekatera od teh barvil, ki so derivati premogovnega katrana, so pokazala zelo komedogene in aknegene lastnosti.

Mineralno olje: mineralno olje je okluzivno (nekaj, kar fizično blokira izgubo vode v povrhnjici, stratum corneum). Uporablja se v številnih izdelkih, vendar dokazano povzroča in poslabšuje stanje aken.

Pogovorite se s svojim negovalnim strokovnjakom o izdelkih brez komedogenih in aknegenih sestavin, ki vsebujejo učinkovite botanične izvlečke, da pomagajo zavirati rast aknegenih bakterij.

Deli: