kako zmanjšati zabuhlost, podočnjake in gube okoli oči

18. novembra 2020

Koža v območju oči je v povprečju debela le 0,5 mm in med prvimi pokaže znake stresa, staranja ali ogroženega zdravja.

Dednost, mežikanje, izpostavljenost soncu in poškodbe prostih radikalov jo dodatno obremenijo z izčrpavanjem naravnih lipidov in zmanjšanjem ravni vlage. Rezultati? Oteklina, podočnjaki, drobne linijske gubice, gube in povešanje.

Z ustrezno nego kože in naslednjimi nasveti strokovnjakov za kožo Dermalogice si lahko pomagate v boju proti tem učinkom.

Kako uporabljati izdelke za oči, da boste dosegle najboljše rezultate?

Zaradi občutljive strukture kože okoli oči je pomembno, da uporabite nežen dotik. Za največje rezultate tudi nanašajte negovalne pripravke za oči na čisto kožo, preden nanesete vlažilno kremo. Ta bo delovala kot zaščita predhodne nege oči.

DA

Tapnite, nežno vmasirajte in pustite, da prodira nekaj minut, da se najbolje vpije in prepreči, da bi se ličila zgrudila ali zdrsnila. Nasvet: Za nežen dotik uporabite prstanec.

NE

Med nanašanjem pripravkov kože ne vlečite, raztegujte ali preveč agresivno drgnite. To lahko pospeši gubice in dodatno draži predel oči.

Kdaj nanašam izdelke za okoli oči; zjutraj ali zvečer?

Odvisno od formule. Medtem ko lahko kreme za oči pomagajo gladiti večje linije in mehčajo gube, pa tiste z bolj mehčalnimi sestavinami lahko povzročijo drsenje očesnih ličil. Če vas skrbi premikanje ličil za oči, uporabljajte v večerni negi bogatejše tretmaje za oči, v dnevni negi pa uporabite lahke formulacije in/ali make-up primerje za oči. Pred ličenjem vedno počakajte, da se negovalni pripravki za oči posušijo.

Kako vem kateri izdelek za okoli oči naj kupim?

Veliko tretmajev za oči je oblikovanih za reševanje številnih težav s kožo, vendar je pomembno, da izdelek izberete glede na svojo težavo in osebne želje, kot je pogostost in čas uporabe pripravka.

Deli: